Afbeelding
Cybersecurity

Cybersecurity: wij houden de vinger aan de pols

Santander Consumer Bank
01/08/2022
2 minuten

In de strijd tegen cybercriminaliteit spelen ICT-toepassingen en technologie een belangrijke rol. Maar dat is niet voldoende. Ook het online gedrag van de gebruikers zelf speelt een grote rol.  Daarom zetten onze werknemers zich dagelijks in om uw online banking-ervaring zo veilig mogelijk te maken. Ontdek hoe we dit aanpakken! 

De voorbije jaren zijn bedrijven, organisaties en overheidsdiensten massaal overgestapt op digitale toepassingen. Ook banken maken steeds meer gebruik van sterk beveiligde apps en online toepassingen. De constante focus op en de verdere ontwikkeling van IT-beveiliging zorgt ervoor dat online bankieren in alle veiligheid kan verlopen. Maar security is niet enkel een zaak van technologie. Ook de menselijke factor speelt een belangrijke rol. Bewustzijn en alertheid zijn daarbij de kernwoorden!
 

Online veiligheid zit in het DNA van onze groep

Online fraude stopt niet bij de landsgrenzen en daarom werkt Santander als één internationale groep aan een optimale cyberveiligheid. We investeren in performante beveiligingstechnologieën, maar we willen ook meer bewustzijn creëren bij de gebruikers zelf. Die bewustwording begint bij onze eigen medewerkers. 

Hoe pakken we dat aan? 

-       Opleidingen
In de hele Santander-groep worden op regelmatige basis interne opleidingen georganiseerd. In die opleidingen leren onze medewerkers bijvoorbeeld om cyberdreigingen zoals phishing te herkennen en hoe ze verdachte zaken snel kunnen rapporteren aan de juiste instanties.

-       Interactieve tools en workshops
Theorie en praktijk liggen soms ver uit elkaar. Daarom organiseren we geregeld gesimuleerde cyberdreigingen voor de werknemers. Ze nemen deel aan educatieve phishing-tests en ontdekken tijdens de workshops live hoe een hacking-aanval verloopt. Op deze manier leren ze ook in de praktijk hoe ze een cyberaanval snel kunnen herkennen.

-       Cybersecurity-maand
Oktober is cybersecurity-maand en tijdens die maand vestigen we nog eens extra de aandacht op het belang van online veiligheid. We lanceren campagnes om bewustzijn te creëren en ook lokaal worden allerhande activiteiten en initiatieven georganiseerd. Zo organiseerde Santander Argentinië een live Instagram-event met security-expert Jorge Litvin en journalist Ramón Indart, en daagde Santander UK dichters uit om financiële misdrijven om te zetten in rijmverzen.

Cybersecurity is een gedeelde verantwoordelijkheid: als gebruiker kunt u zelf ook heel wat doen om uw online veiligheid te verbeteren.