Spaarrekening

Ontdek de Vision spaarrekening

Sparen met een aantrekkelijke basisrente

Wilt u op elk moment uw spaargeld kunnen opnemen, maar toch genieten van een interessant rendement? Dan is de Vision spaarrekening de perfecte oplossing. Door de aantrekkelijke basisrente brengt uw spaargeld vanaf de eerste dag op.

vision headerVision
Wat moet u weten over Vision?

Onbegrensd, gratis en fiscaal voordelig

Vision is een gratis online spaarrekening(en), met onbepaalde looptijd waarbij u zelf kiest hoelang en hoeveel u spaart. Aangezien Vision een gereglementeerde spaarrekening is, betaalt u voor het inkomstenjaar 2023 geen belasting op de interest als die minder dan 980 euro (1960 euro als u getrouwd of samenwonend bent) bedraagt. Op de interest boven dit bedrag betaalt u een roerende voorheffing van 15%.

Hoe zit het met de spaarrentes?

Spaarrentes worden berekend op jaarbasis. De basisrente wordt verdiend vanaf de dag dat het geld op de rekening wordt gestort tot de dag dat het wordt opgenomen. De getrouwheidspremie wordt enkel verdiend op bedragen die gedurende minstens 12 maanden na de storting ononderbroken op de spaarrekening zijn blijven staan.

Op onze website vindt u steeds de correcte rentevoeten. Verandert er iets? Dan ontvangt u tijdig een mailtje met meer info. Meer info over onze spaarrentes vindt u op onze website.

Zijn er ook risico's ?

Santander Consumer Bank is een merk van het Belgisch bijkantoor van Santander Consumer Finance (Spaans recht).
Faillissementsrisico:
Uw spaargeld is tot 100.000 euro per spaarder beschermd door de Spaanse depositogarantie. Spaargeld boven een bedrag van 100.000 euro is niet beschermd. In geval van (dreigend) faillissement kan spaargeld boven 100.000 euro mogelijk geheel of gedeeltelijk verloren gaan of worden omgezet in aandelen (bail-in). Meer informatie over het depositogarantiestelsel
Risico van inflatie:
Hou rekening met het inflatierisico. De aanhoudende stijging van de prijzen kan ervoor zorgen dat het gestorte geld aan waarde verliest.

Vragen in verband met de Vision spaarrekening

Een vraag in verband met onze rekeningen? Bekijk eerst even onze veelgestelde vragen of contacteer onze klantendienst.

Lukt het niet een oplossing uit te werken samen met onze klantendienst? Mail dan naar klachten@santanderconsumerbank.be of ombudsman@ombudsfin.be.

Onze spaarrekeningen vallen onder het Belgisch recht.

Essentiële informatie voor spaarders

Bij elke spaarrekening hoort een document met essentiële informatie voor spaarders, gelieve dit door te lezen voor u een spaarrekening opent. 

Vision

Sparen op korte termijn

Basisrente * 1,45%
Getrouwheidspremie * 0,40%
Ideale spaarhorizon < 12 maanden
Kosten Geen
Beperkingen Geen
Kies nu voor Vision

Waarom Vision kiezen?

Vision is een online gereglementeerde spaarrekening met een hoge basisrente. Dat zorgt ervoor dat uw spaargeld vanaf de eerste dag opbrengt. Ideaal voor als u een spaardoel op korte termijn heeft of regelmatig uw spaargeld wilt opnemen.

Heeft u uw spaargeld niet meteen nodig en kan u het minimaal 12 maanden onaangeroerd op een spaarrekening laten staan? Dan hebben we andere spaaroplossingen die interessanter kunnen zijn voor u.

* De basisrente wordt verdiend vanaf de dag dat het geld op de rekening wordt gestort tot de dag dat het wordt opgenomen. De getrouwheidspremie wordt enkel verdiend op bedragen die gedurende minstens 12 maanden na de storting ononderbroken op de spaarrekening zijn blijven staan.

Bereken uw rente

Kiest u best voor Vision, of zijn er andere spaarproducten die interessanter zijn? Met behulp van de spaarsimulator berekent u in een paar klikken uw opbrengst.

Opgelet, de getrouwheidspremie wordt slechts verworven wanneer het bedrag voor de hele periode onafgebroken op de rekening blijft staan.

Interessante rentes

De spaarproducten van Santander Consumer Bank bieden klanten een fair rendement. Bereken zelf op basis van uw spaarbedrag en de gekozen spaarperiode wat uw opbrengst kan zijn. De weergegeven resultaten zijn gebaseerd op de aanname dat het door de klant gekozen bedrag gedurende de geselecteerde periode zonder onderbrekingen op de rekening blijft staan.

itsme icon

itsme®

Stap 1

Download de itsme®-app op uw smartphone en activeer deze.

Stap 2

Houd de gegevens klaar van uw zichtrekening die u wil gebruiken als referentierekening.

Open Vision spaarrekening

Hoe opent u een Vision spaarrekening?

Een Vision-rekening openen kan snel en eenvoudig via onze website. Om een spaarrekening bij Santander Consumer Bank te openen hebt u een referentierekening nodig. Dit is een zichtrekening bij een andere Belgische bank op uw naam.

Een spaarrekening openen in 1-2-3

De snelste manier om een Vision-rekening te openen is via itsme®. Daarnaast kan u ook een spaarrekening openen via uw e-ID en een kaartlezer of met een formulier dat u online invult, afdrukt en nadien per post opstuurt. In dit geval betalen wij de portkosten van uw zending. Aan u de keuze!

Meer info over het openen van een spaarrekening >

Aantrekkelijk sparen

Testaankoop heeft de Vision rekening verkozen tot ‘Beste van de test’ in de categorie spaarrekeningen*.

*in het artikel gepubliceerd op 11.03.23, ten opzichte van 8 verschillende spaarrekeningen.

Lees het artikel
beste van de test
Vision spaarrekening
Een aantrekkelijke opbrengst, vanaf de eerste euro.