Spaarrekeningen vergelijken

Met behulp van onderstaande spaarsimulator vergelijkt u snel en makkelijk elke Belgische spaarrekening met de spaarrekeningen in ons aanbod. Hebt u al een spaarrekening bij een bepaalde bank? Vergelijk dan uw huidige spaaropbrengst met de spaaropbrengst van onze spaarproducten. De spaarrentes worden dagelijks geactualiseerd dus u bent zeker dat u steeds over de correcte informatie beschikt. 

De volledige lijst van spaarrekeningen die zijn gebruikt in de vergelijking is terug te vinden op www.spaargids.be/sparen/spaartarieven.html. Alleen gereglementeerde spaarrekeningen in de lijst worden meegenomen in deze vergelijking. De vergelijking is gebaseerd op de aanname dat het door de klant gekozen bedrag gedurende de geselecteerde periode zonder onderbrekingen op de rekening blijft staan. Lees meer over de berekeningswijze van de resultaten.

 

Bijkomende informatie over de spaarrekeningen van Santander Consumer Bank

Fiscaal voordelig: de spaarrekeningen van Santander Consumer Bank zijn gereglementeerde online spaarrekeningen met onbeperkte looptijd, waarbij u geen roerende voorheffing hoeft te betalen tot 980 euro ontvangen interesten. Voor gehuwden en samenwonenden bedraagt de vrijstelling 1.960 euro. Op het deel interesten boven het vrijgestelde bedrag betaalt u een roerende voorheffing van 15%.

Belgisch recht: het Belgisch recht is van toepassing op de spaarrekeningen van Santander Consumer Bank.

Kosteloos: alle spaarrekeningen van Santander Consumer Bank zijn volledig gratis. U betaalt geen kosten om een spaarrekening te openen of om documenten op te vragen.

Rentes op jaarbasis: de rentes van onze spaarrekeningen zijn uitgedrukt op jaarbasis. Wijzigingen aan de rentes van onze spaarrekeningen zijn mogelijk, maar worden u tijdig via e-mail meegedeeld. De huidige rentetarieven zijn steeds te vinden op onze website. Wenst u meer toelichting over basisrente en getrouwheidspremie? Dan kan u hier terecht.

Risico's: Santander Consumer Bank is een Belgisch bijkantoor van Santander Consumer Finance (Spaans recht). Uw spaargeld is tot 100.000 euro per spaarder beschermd door de Spaanse depositogarantie. Spaargeld boven een bedrag van 100.000 euro is niet beschermd. In geval van (dreigend) faillissement kan spaargeld boven 100.000 euro mogelijk geheel of gedeeltelijk verloren gaan of worden omgezet in aandelen (bail-in). Meer informatie over het depositogarantiestelsel vindt u hier

Hou rekening met het inflatierisico. De aanhoudende stijging van de prijzen kan ervoor zorgen dat het gestorte geld aan waarde verliest.

Tweerichtingscommunicatie: uw feedback en tevredenheid zijn belangrijk voor ons. Bij vragen kan u terecht op onze 'meest gestelde vragen'-pagina. Eventuele klachten kunnen worden gericht aan klachten@santanderconsumerbank.be. Vind hier alle informatie terug. 

Essentiële spaardersinformatie: gelieve de essentiële spaardersinformatie van de VisionVision Plus en Vision MAX spaarrekening te lezen voordat u een spaarrekening opent.

 

Gerelateerde producten

Vision Max spaarrekening

Mag het wat meer zijn voor u? Met Vision Max kiest u voor een nog aantrekkelijkere spaaropbrengst in functie van uw spaarbedrag.

Vision Plus spaarrekening

U hebt uw spaargeld minstens 12 maanden niet nodig? Kies dan voor Vision Plus en optimaliseer de totale opbrengst van uw spaargeld.

Vision spaarrekening

Wilt u de vrijheid hebben om op elk moment over uw spaargeld te beschikken?