Spaarrekeningen vergelijken

Dalende spaarrentes en zelfs spaarrekeningen die geschrapt worden. Het is een vaststelling waar we niet omheen kunnen. Toch blijft de spaarrekening een veilige optie voor uw spaargeld. Niet alle banken laten hun spaarrentes dalen tot op het wettelijk minimum. Meer nog, er zijn banken die wel nog spaarrekeningen aanbieden waarop uw spaargeld kan renderen. Het is dan ook van groot belang om goed geïnformeerd te blijven en regelmatig spaarrekeningen te vergelijken. Door spaarrekeningen te vergelijken krijgt u zicht op de beste spaarekening en dus de spaarrekening die het meeste opbrengt voor uw specifieke situatie. 

Vergelijk eenvoudig Belgische spaarrekeningen

Met behulp van onderstaande spaarsimulator vergelijkt u snel en makkelijk elke Belgische spaarrekening met de spaarrekeningen in ons aanbod. Hebt u dus al een spaarrekening bij een bepaalde bank? Vergelijk dan uw huidige spaaropbrengst met de spaaropbrengst van onze spaarproducten. De spaarrentes worden dagelijk geactualiseerd dus u bent zeker dat u steeds over de correcte informatie beschikt. 

 

 

Bijkomende informatie over de spaarrekeningen van Santander Consumer Bank

Fiscaal voordelig: de spaarrekeningen van Santander Consumer Bank zijn gereglementeerde online spaarrekeningen met onbeperkte looptijd, waarbij u geen roerende voorheffing hoeft te betalen tot 980 euro ontvangen interesten. Voor gehuwden en samenwonenden bedraagt de vrijstelling 1.960 euro. Op het deel interesten boven het vrijgestelde bedrag betaalt u een roerende voorheffing van 15%.

Belgisch recht: het Belgisch recht is van toepassing op de spaarrekeningen van Santander Consumer Bank.

Kosteloos: alle spaarrekeningen van Santander Consumer Bank zijn volledig gratis. U betaalt geen kosten om een spaarrekening te openen of om documenten op te vragen.

Rentes op jaarbasis: de rentes van onze spaarrekeningen zijn uitgedrukt op jaarbasis. Wijzigingen aan de rentes van onze spaarrekeningen zijn mogelijk, maar worden u tijdig via e-mail meegedeeld. De huidige rentetarieven zijn steeds te vinden op onze website. Wenst u meer toelichting over basisrente en getrouwheidspremie? Dan kan u hier terecht.

Risico: Santander Consumer Bank is een Belgisch bijkantoor van Santander Consumer Finance (Spaans recht). Uw spaargeld is tot 100.000 euro per spaarder beschermd door de Spaanse depositogarantie. Spaargeld boven een bedrag van 100.000 euro is niet volledig beschermd. In geval van (dreigend) faillissement kan spaargeld boven 100.000 euro mogelijk geheel of gedeeltelijk verloren gaan of worden omgezet in aandelen (bail-in). Meer informatie over het depositogarantiestelsel vindt u hier

Tweerichtingscommunicatie: uw feedback en tevredenheid zijn belangrijk voor ons. Bij vragen kan u terecht op onze 'meest gestelde vragen'-pagina. Eventuele klachten kunnen worden gericht aan klachten@santanderconsumerbank.be. Vind hier alle informatie terug. 

Essentiële spaardersinformatie: gelieve de essentiële spaardersinformatie van de Vision en Vision+ spaarrekening te lezen voordat u een spaarrekening opent.

 

Gerelateerde producten

Vision+ spaarrekening

U hebt uw spaargeld minstens 12 maanden niet nodig? Kies dan voor Vision+ en optimaliseer de totale opbrengst van uw spaargeld.

Vision spaarrekening

Wilt u de vrijheid hebben om op elk moment over uw spaargeld te beschikken?