Spaarrekeningen vergelijken

Met behulp van onderstaande spaarsimulator vergelijkt u snel en makkelijk elke Belgische spaarrekening met de spaarrekeningen in ons aanbod. Hebt u al een spaarrekening bij een bepaalde bank? Vergelijk dan uw huidige spaaropbrengst met de spaaropbrengst van onze spaarproducten. De spaarrentes worden dagelijks geactualiseerd dus u bent zeker dat u steeds over de correcte informatie beschikt. 

De volledige lijst van spaarrekeningen die zijn gebruikt in de vergelijking is terug te vinden op www.spaargids.be/sparen/spaartarieven.html. Alleen gereglementeerde spaarrekeningen in de lijst worden meegenomen in deze vergelijking. De vergelijking is gebaseerd op de aanname dat het door de klant gekozen bedrag gedurende de geselecteerde periode zonder onderbrekingen op de rekening blijft staan. Lees meer over de berekeningswijze van de resultaten.

De basisrente wordt verdiend vanaf de dag dat het geld op de rekening wordt gestort tot de dag dat het wordt opgenomen. De getrouwheidspremie wordt enkel verdiend op bedragen die gedurende minstens 12 maanden na de storting ononderbroken op de spaarrekening zijn blijven staan.

Wettelijke informatie

over de spaarrekeningen van Santander Consumer Bank

Onbegrensd, gratis en fiscaal voordelig

Vision, Vision Plus en Vision Max zijn gratis online spaarrekeningen met onbeperkte looptijd, waarbij u zelf kiest hoelang en hoeveel u spaart. De basisrente wordt verdiend vanaf de dag dat het geld op de rekening wordt gestort tot de dag dat het wordt opgenomen. De getrouwheidspremie wordt enkel verdiend op bedragen die gedurende minstens 12 maanden na de storting ononderbroken op de spaarrekening zijn blijven staan. Aangezien dit gereglementeerde spaarrekeningen zijn, betaalt u voor het inkomstenjaar 2023 geen belasting op de interest als die minder dan 980 euro (1960 euro als u getrouwd of wettelijk samenwonend bent) bedraagt. Op de interest boven dit bedrag betaalt u een roerende voorheffing van 15%.

Hoe zit het met de spaarrentes?

Spaarrentes worden berekend op jaarbasis. Op onze website vindt u steeds de correcte rentevoeten. Verandert er iets? Dan ontvangt u tijdig een mailtje met meer info. Meer info over onze spaarrentes vindt u op onze website.

Zijn er ook risico's?

Santander Consumer Bank maakt deel uit van de Spaanse groep Banco Santander. Uw spaargeld is tot 100.000 euro per spaarder beschermd door de Spaanse depositogarantie. Spaargeld boven een bedrag van 100.000 euro is niet beschermd. In geval van een (dreigend) faillissement kan spaargeld boven 100.000 euro mogelijk geheel of gedeeltelijk verloren gaan of worden omgezet in aandelen (bail-in).

Daarnaast bestaat er ook het inflatierisico. Door de aanhoudende stijging van de prijzen kan het zijn dat uw gespaarde geld aan waarde verliest.

Vragen over uw spaarrekening?

Een prangende vraag? Bekijk eerst even onze lijst met veelgestelde vragen of contacteer onze klantendienst. Lukt het niet om bij problemen een oplossing uit te werken samen met onze klantendienst? Dan kunt u mailen naar klachten@santanderconsumerbank.be of ombudsman@ombudsfin.be. Onze spaarrekeningen vallen onder het Belgisch recht.

Essentiële informatie voor spaarders

Bij elke spaarrekening hoort een document met essentiële informatie voor spaarders (VisionVision Plus & Vision Max.) Gelieve dit door te lezen voor u een spaarrekening opent.