Afbeelding
Twee mannen schudden elkaar de hand

Santander: duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Santander Consumer Bank
14/09/2021
1 minuten

Het engagement van Santander om waarden als maatschappelijke verantwoordelijkheid, inclusie en duurzaamheid op te nemen in zijn bedrijfscultuur, levert de groep internationale erkenning op.

Santander staat in de top zes van banken op de ranglijst van beste wereldmerken van 2020. De bank dankt die knappe plaats aan zijn inspanningen om gemeenschappen te ondersteunen, op een eenvoudige, persoonlijke en billijke manier. Santander is daar uiteraard fier op. De bank behoort zo tot een prestigieuze groep ondernemingen die floreren in een geglobaliseerde wereld en een maatschappij in volle digitalisering.

Technologie en innovatie

De bank bouwt sinds zijn oprichting in 1857 gestaag aan een stabiel commercieel model. Vandaag investeert Santander intensief in technologie en innovatie. Maatschappelijk verantwoord bankieren is voor de bank heel belangrijk. Santander steunt daarvoor op de middelen van de groep om zijn plaatselijke vestigingen te versterken. 

In Spanje, waar Santander een leiderspositie bekleedt voor activa en leningen en over een uitgebreid netwerk van agentschappen beschikt, ontving de bank al diverse prestigieuze prijzen. In 2019 won Santander de titel 'Bank van het jaar' van het financiële blad The Banker en in 2020 die van 'Beste bank van Spanje' van het financiële magazine Euromoney.

Wilt u weten hoe een bescheiden bank uit een Spaans dorpje anno 1857 evolueerde tot een van de grootste bankinstellingen in de eurozone? Lees er hier meer over.