Het engagement van Santander om waarden als maatschappelijke verantwoordelijkheid, inclusie en duurzaamheid op te nemen in zijn bedrijfscultuur, levert de groep internationale erkenning op.

Santander staat in de top zes van banken op de ranglijst van beste wereldmerken van 2020. De bank dankt die knappe plaats aan zijn inspanningen om gemeenschappen te ondersteunen, op een eenvoudige, persoonlijke en billijke manier. Santander is daar uiteraard fier op. De bank behoort zo tot een prestigieuze groep ondernemingen die floreren in een geglobaliseerde wereld en een maatschappij in volle digitalisering.

Technologie en innovatie

De bank bouwt sinds zijn oprichting in 1857 gestaag aan een stabiel commercieel model. Vandaag investeert Santander intensief in technologie en innovatie. Maatschappelijk verantwoord bankieren is voor de bank heel belangrijk. Santander steunt daarvoor op de middelen van de groep om zijn plaatselijke vestigingen te versterken. 

In Spanje, waar Santander een leiderspositie bekleedt voor activa en leningen en over een uitgebreid netwerk van agentschappen beschikt, ontving de bank al diverse prestigieuze prijzen. In 2019 won Santander de titel 'Bank van het jaar' van het financiële blad The Banker en in 2020 die van 'Beste bank van Spanje' van het financiële magazine Euromoney.

Wilt u weten hoe een bescheiden bank uit een Spaans dorpje anno 1857 evolueerde tot een van de grootste bankinstellingen in de eurozone? Lees er hier meer over.

 

Articles de blog connexes

Afbeelding
Studenten die zitten op een bank
Op de klimaattop in Parijs in 2015 stelde de Verenigde Naties haar 17 Sustainable Development Goals (SDG) voor. Deze 17 doelen willen het welzijn van de mens en de planeet verhogen. Ook de banksector blijft niet achter, met Santander als één van de voortrekkers van Responsible Banking.
Santander Consumer Bank
07/08/2020
3 minuten