Afbeelding
2 vrouwen en 1 man zijn blij met een trofee

Santander verkozen tot Beste Bank voor Financiële Inclusie

Santander Consumer Bank
18/10/2021
2 minuten

Santander is uitgeroepen tot Beste Bank voor Financiële inclusie tijdens de ‘Global Awards for Excellence 2021’, een initatief van het financiële magazine Euromoney. De bank mocht bovendien ook de Financial Innovation of the Year award in ontvangst nemen.

De Global Awards for Excellence worden al bijna dertig jaar uitgereikt door het Britse financiële magazine Euromoney, al ruim vijftig jaar dé wereldwijde referentie in internationale financiën. Ondanks een recordaantal kandidaturen van banken uit meer dan 100 landen, slaagde Santander erin niet één, maar twee awards in de wacht te slepen.

Beste Bank voor Financiële Inclusie

Met de award voor ‘Beste Bank voor Financiële Inclusie’ erkende Euromoney de inspanningen van Santander om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken en de financiële kennis van particulieren en ondernemers te verbeteren, met name aan de hand van unieke opleidingsprogramma's in Latijns-Amerika, Europa en de VS.

Daarnaast loofde het magazine de wijze waarop Santander oudere en kwetsbare klanten heeft geholpen met het gebruik van digitale kanalen tijdens de pandemie.  

Ana Botín, uitvoerend voorzitter van de Santander Groep: "In de afgelopen drie jaar hebben we 6 miljoen mensen financieel mondiger gemaakt. Tegen 2025 willen we meer dan 10 miljoen mensen helpen. Die impact kan hun leven veranderen: van het ondersteunen van startende ondernemers via onze microfinancieringsprogramma's tot het vereenvoudigen van digitaal bankieren. Dit is van cruciaal belang voor een inclusieve, duurzame groei. Ik ben dan ook blij dat Euromoney onze wereldwijde inspanningen en innovaties heeft erkend.”

Financiële innovatie van het jaar

Santander won nog een tweede prijs tijdens de Global Awards for Excellence 2021: de begeerde award voor Financiële Innovatie van het Jaar. Die kreeg de Santander’s CIB Digital Solutions Group (DSG) voor haar advies aan de Europese Investeringsbank bij de allereerste digitale obligatie op een publieke blockchain. De innoverende obligatie omvat 100 miljoen euro en heeft een looptijd van 2 jaar bij belangrijke marktinvesteerders. 

Financiële inclusie is niet de enige waarde waarvoor Santander Consumer Bank zich inzet. Ontdek al onze waarden.