Afbeelding
Waarom sparen

5 redenen waarom sparen voor uw kind of kleinkind een goed idee is

Santander Consumer Bank
12/03/2020
4 minuten

Wie rondvraagt in zijn omgeving, zal snel merken dat veel ouders of grootouders sparen voor hun kinderen of kleinkinderen. Sommigen sparen voor een concreet doel, anderen sparen vooral om gerust naar de toekomst te kunnen kijken. We geven 5 redenen waarom ook u best nu al start met sparen voor uw kind of kleinkind.

Het is vanzelfsprekend: hoe vroeger u start met sparen, hoe groter het bedrag dat u later aan uw kinderen of kleinkinderen kunt schenken. Sparen is de ideale manier om uw oogappel later een duwtje in de rug te geven.

Sparen voor een grote aankoop

Het is ontroerend om te zien hoe die benjamin zijn eerste stapjes zet of zwalpend de eerste meters fietst. Maar kleine kindjes worden snel groot en voor u het weet, zijn ze de trotse eigenaar van een rijbewijs. Door nu al te sparen, wordt de aankoop van een bromfiets of een auto een pak minder zwaar.

Sparen voor de studies van uw kind

Het is algemeen geweten dat studeren duur is. Inschrijvingsgeld en studieboeken kosten flink wat geld. Als uw kind dan ook nog graag op kot wil gaan of in het buitenland wil studeren, komt een extra spaarpotje zeker goed van pas.

Sparen voor onvoorziene omstandigheden

U weet vandaag niet wat morgen zal brengen. Door nu al te sparen voor uw kind of kleinkind, kunt u met een gerust hart afwachten wat de toekomst brengt. Zo hoeft geld geen probleem te vormen als uw oogappel later een unieke kans krijgt of met een vervelende tegenvaller moet afrekenen.

Door nu al te sparen voor uw kind of kleinkind, kunt u met een gerust hart afwachten wat de toekomst brengt.

Door nu al te sparen voor uw kind of kleinkind, kunt u met een gerust hart afwachten wat de toekomst brengt.

Sparen voor de aankoop van een woning

Het was de voorbije jaren geregeld in het nieuws: de vastgoedprijzen swingen steeds meer de pan uit. Jongeren hebben vandaag een groot budget nodig om een woning te kopen. Zonder hulp van ouders of grootouders wordt kopen steeds moeilijker. Door nu al te sparen, kan uw kind of kleinkind later de woning van zijn dromen kopen.

Sparen als vorm van zakgeld

Ouders en grootouders vinden het belangrijk dat hun kinderen en kleinkinderen verstandig met geld leren omgaan. Een spaarrekening kan hiervoor een goede oplossing zijn. Een deel van het zakgeld kan op een spaarrekening gestort worden. Zo leren kinderen al van jongs af aan om op een verantwoordelijke manier met geld om te springen, terwijl u een oogje in het zeil houdt.

Sparen voor uw kinderen? Met de hulp van Santander Consumer Bank!

Er zijn vandaag zoveel mogelijkheden om te sparen voor uw kinderen en kleinkinderen. Welke optie brengt het meeste op en wat is de veiligste manier? Santander Consumer Bank vat het allemaal samen in één handig boekje.

Download onze e-books over sparen voor kinderen en kleinkinderen