Afbeelding
Vrouw werkt op een laptop en glimlacht naar de camera

Santander: de beste ter wereld voor diversiteit en inclusie

Santander Consumer Bank
23/09/2021
1 minuten

De afgelopen 164 (!) jaar groeide Santander uit tot een van de grootste bankinstellingen in de eurozone. De bedrijfscultuur drijft mee op de golven van dat succes. 

Een van de drie officiële pijlers van Santanders succes is een klantgerichte aanpak. Daar zorgen de tienduizenden gedreven medewerkers, actief in vestigingen over de hele wereld, dagelijks voor. Als werkgever blinkt Santander uit op het vlak van bedrijfscultuur én krijgt daarvoor regelmatig nationale en internationale erkenning.

Great Place to Work

Dankzij het engagement van Santander voor zijn medewerkers plaatste Great Place to Work Santander in zijn top 25 van de wereldwijd beste ondernemingen om voor te werken. 

Santander hecht onder meer veel belang aan diversiteit en inclusie in eigen rangen. Een van de belangrijkste doelstellingen is de benoeming van een raad van bestuur die in 2021 voor 40 tot 60 procent uit vrouwen zal bestaan. Onder meer om die reden riep ook het financiële magazine Euromoney Santander uit tot beste bank ter wereld op het vlak van diversiteit en inclusie. 

De afgelopen twee jaar kreeg Santander bovendien de hoogste score in de gendergelijkheidsindex van het financieel dienstverleningsbedrijf Bloomberg. 

Top Employer België

Santander Consumer Finance Benelux krijgt sinds 2017 ononderbroken het certificaat van ‘Top Employer België’. Het jaarlijkse internationale onderzoek van het Top Employers Institute erkent toonaangevende werkgevers wereldwijd:

  • Bedrijven die uitstekende arbeidsvoorwaarden bieden.
  • Bedrijven die ondersteuning geven voor de ontwikkeling van talent op alle niveaus binnen het bedrijf.
  • Bedrijven die streven naar voortdurende verbetering van de arbeidsomstandigheden.

Het Top Employers Institute beoordeelt wat bedrijven hun werknemers aanbieden aan de hand van de volgende criteria: Talent Strategy, Workforce Planning, On-Boarding, Learning & Development, Performance Management, Leadership Development, Career & Succession Management, Compensation & Benefits and Culture.

Het engagement van Santander levert de groep nog meer internationale erkenning op in de vorm van bekroningen. Lees er hier meer over.