Afbeelding
header_spaarbank

Niet elke bank is een spaarbank

Niet alle banken zijn hetzelfde. Heeft uw bank een fancy app? Da’s fijn. Een kantoor vlak om de hoek? Kan handig zijn. Maar is het ook een echte spaarbank, met de beste voorwaarden voor uw rendement? Santander Consumer Bank is dat wél!

Benieuwd waarom het een slim idee is om te sparen bij Santander Consumer Bank? En net niet bij uw bank voor uw dagelijkse verrichtingen? We geven u vier goede redenen!

kluis2

Reden 1: u spaart veilig

 • Uw spaargeld bij Santander Consumer Bank is beschermd door het Spaanse depositogarantiestelsel.
 • Deze bescherming geldt tot maximaal 100.000 euro per persoon én per bank.
 • Uw spaargeld spreiden over verschillende banken is dus nóg veiliger.

Reden 2: u spaart rendabel

 • Onze spaarrekeningen zijn volledig gratis: geen kosten, alleen opbrengsten.
 • Onze spaarrekeningen zijn vrijgesteld van roerende voorheffing tot 980 euro interest per persoon, en zijn dus fiscaal voordelig.
 • Uw geld brengt heel aantrekkelijke intresten op: zeker het vergelijken waard! 

asset_spaarvarken

assets_scherm

Reden 3: u spaart efficiënt

 • Onze spaarrekeningen zijn 100% online en makkelijk in 5 minuutjes te openen.
 • Doordat uw geld écht opzij staat (bij een aparte bank), bent u minder snel geneigd om het uit te geven. 
 • Zo spaart u consequenter en bereikt u sneller uw spaardoelen.

Reden 4: u spaart flexibel

 • Bij Santander Consumer Bank spaart u zolang en zoveel u zelf wil.
 • Spaart u voor een auto? Een reis? De (klein)kinderen? U opent snel, makkelijk en helemaal gratis een aparte rekening voor elk spaardoel.

assets_auto

Onze spaarrekeningen

Spaart u voor de korte of de lange termijn? Ontdek de spaarrekening die het beste bij u past!

 

Bijkomende informatie over de spaarrekeningen van Santander Consumer Bank

Fiscaal voordelig: de spaarrekeningen van Santander Consumer Bank zijn gereglementeerde online spaarrekeningen met onbeperkte looptijd, waarbij u geen roerende voorheffing hoeft te betalen tot 980 euro ontvangen interesten. Voor gehuwden en samenwonenden bedraagt de vrijstelling 1.960 euro. Op het deel interesten boven het vrijgestelde bedrag betaalt u een roerende voorheffing van 15%.

Belgisch recht: het Belgisch recht is van toepassing op de spaarrekeningen van Santander Consumer Bank.

Kosteloos: alle spaarrekeningen van Santander Consumer Bank zijn volledig gratis. U betaalt geen kosten om een spaarrekening te openen of om documenten op te vragen.

Rentes op jaarbasis: de rentes van onze spaarrekeningen zijn uitgedrukt op jaarbasis. Wijzigingen aan de rentes van onze spaarrekeningen zijn mogelijk, maar worden u tijdig via e-mail meegedeeld. De huidige rentetarieven zijn steeds te vinden op onze website. Wenst u meer toelichting over basisrente en getrouwheidspremie? Dan kan u hier terecht.

Risico: Santander Consumer Bank is een Belgisch bijkantoor van Santander Consumer Finance (Spaans recht). Uw spaargeld is tot 100.000 euro per spaarder beschermd door de Spaanse depositogarantie. Spaargeld boven een bedrag van 100.000 euro is niet volledig beschermd. In geval van (dreigend) faillissement kan spaargeld boven 100.000 euro mogelijk geheel of gedeeltelijk verloren gaan of worden omgezet in aandelen (bail-in). Meer informatie over het depositogarantiestelsel vindt u hier

Tweerichtingscommunicatie: uw feedback en tevredenheid zijn belangrijk voor ons. Bij vragen kan u terecht op onze 'meest gestelde vragen'-pagina. Eventuele klachten kunnen worden gericht aan klachten@santanderconsumerbank.be. Vind hier alle informatie terug. 

Essentiële spaardersinformatie: gelieve de essentiële spaardersinformatie van de VisionVision Plus en Vision Max spaarrekening te lezen voordat u een spaarrekening opent.