Afbeelding
Blokkentoren met wiskundige symbolen op

Zo biedt u als spaarder een antwoord op inflatie

Santander Consumer Bank
23/09/2021
3 minuten

De inflatie stijgt langzaam maar zeker. Dat betekent helaas dat u vandaag met hetzelfde geld minder kunt kopen dan vroeger. Spaarders bij Santander Consumer Bank slaagden er het voorbije halfjaar echter in de impact op hun koopkracht te beperken. 

Het leven wordt duurder

Het inflatiecijfer geeft aan aan in welke mate het leven duurder wordt en hoe de waarde van het geld dus vermindert. Als de inflatie stijgt, kunt u met hetzelfde bedrag minder kopen. Wanneer u als spaarder de reële opbrengst van uw spaargeld wil berekenen, moet u bijgevolg ook de inflatie in rekening brengen. Zette u tien jaar geleden 100 euro op een spaarboekje met een gemiddeld rendement, en liet u dat geld gewoon op uw spaarrekening staan, dan is die 100 euro vandaag nog maar 87 euro waard. Dat is het effect van inflatie.

Blijf inflatie de baas

De inflatie schommelt voortdurend. Tussen november 2020 en april 2021 steeg het algemene prijspeil met gemiddeld 0,63%. Wie in die periode bij Santander Consumer Bank spaarde, heeft de impact op de koopkracht tot een minimum kunnen beperken. Bij de meeste grootbanken ligt dat anders. Die beperken zich vaak tot de minimumrente van 0,11%. Neem dus zeker uw huidige spaarrekeningen eens onder de loep en verlies de opportuniteitskosten niet uit het oog. 

Tip: Met behulp van de online spaarvergelijker vergelijkt u snel en gemakkelijk Belgische spaarrekeningen. 

Zelfde comfort, hoger rendement

Met een spaarrekening bij Santander Consumer Bank geniet u bovendien van volgende voordelen:

  • Veilig: Het garantiefonds biedt op Europes niveau een wettelijke bescherming op spaargeld tot 100.000 euro per bank en per persoon.
  • Zeker: U hoeft zich geen zorgen te maken over fluctuerende rendementen, zoals dat bij aandelen wel het geval is. 
  • Steeds beschikbaar: U kunt uw spaargeld bij Santander Consumer Bank opnemen wanneer u het nodig hebt. Houd in dat geval wel rekening met mogelijke gevolgen voor uw getrouwheidspremie. 
  • Fiscaal voordelig: De rente op spaarrekeningen is tot 980 euro per persoon en per jaar vrijgesteld van belastingen.

Overstappen naar Santander Consumer Bank: snel en eenvoudig

De stap van uw vertrouwde spaarrekening met minimumrendement naar de mooie interest van Santander Consumer Bank verloopt snel, veilig, kosteloos en eenvoudig. Via de app itsme® of met uw eID gebeurt de wissel van bank al in enkele minuten. Handig, toch? Uiteraard blijft het ook altijd mogelijk om de overstap schriftelijk per post te regelen. Lees hier hoe u snel en eenvoudig overstapt.

Laat de inflatie niet aan uw koopkracht knabbelen en ga voor meer dan de minimumrente. Ontdek nu welk spaarrendement Santander Consumer Bank u biedt, zonder dat u aan spaarcomfort hoeft in te boeten.