Afbeelding
Black woman hugging her piggy bank

Hoe maak je een dagbudget?

Santander Consumer Bank
05/02/2019
2 minuten

Laten we eerlijk zijn: budgetteren is niet sexy. Het vraagt tijd en u moet een beetje nadenken over wat u aan het doen bent. Maar de resultaten! Ze zijn ongelooflijk. Na verloop van tijd zult u versteld staan over hoeveel besteedbaar inkomen u hebt door elke dag een kleine inspanning te leveren.

Een dagbudget bepalen voor uzelf is doeltreffend en wordt eenvoudiger om te volgen wanneer u begint te zien hoeveel cash u spaart. Dus als u graag meer controle wilt over uw financiën met dagelijkse regels, zullen deze drie tips u uitstekend op weg helpen:

1. Controleer wat u uitgeeft

Bekijk uw bankrekening om uw inkomsten en uitgaven te zien. Regelmatige uitgaven aan dingen zoals de koffie op weg naar het werk, een drankje na het eten, enz. zijn zaken die uw dagelijkse uitgaven echt omhoog duwen en waarop u het meeste kunt besparen.

2. Beperk je dagelijkse kosten

U zult elke dag meer uitgeven dan u denkt aan dingen zoals koffie. Koopt u elke dag een koffie van € 5 op weg naar het werk, dan wordt dat al snel meer dan € 1000 per jaar. Koop liever een herbruikbare bamboebeker zodat u koffie kunt meenemen van thuis. Als u meer koffie wilt in de loop van de dag, neem dan een thermosfles mee. Bespaar nog meer door ook andere dranken en eten mee te nemen van thuis.

3. Bepaal een grens waar u elke dag onder wilt blijven

Door u elke dag aan een realistisch budget te houden, creëert u de discipline om uw regels te volgen. Wees strikt voor uzelf en gebruik een budgetteerapp om elke dag binnen uw budget te blijven. Daily Budgeting, Moneyboard en Buddy hebben een hoge score in de App Store.

U moet natuurlijk ook slim omgaan met het geld dat uspaart, dus het is belangrijk dat u de juiste spaarrekening vindt. Ontdek onze interessante spaaroplossingen.