Afbeelding
Black woman hugging her piggy bank
Hoe maak je een dagbudget?
Santander Consumer Bank
05/02/2019
2 minuten

Laten we eerlijk zijn: budgetteren is niet sexy. Het vraagt tijd en je moet een beetje nadenken over wat je aan het doen bent. Maar de resultaten! Ze zijn ongelooflijk. Na verloop van tijd zul je versteld staan over hoeveel besteedbaar inkomen je hebt door elke dag een kleine inspanning te leveren.

Een dagbudget bepalen voor jezelf is doeltreffend en wordt eenvoudiger om te volgen wanneer je begint te zien hoeveel cash je spaart. Dus als je graag meer controle wilt over je financiën met dagelijkse regels, zullen deze drie tips je uitstekend helpen:

1. Controleer wat je uitgeeft

Bekijk je bankrekening om je inkomsten en uitgaven te zien. Regelmatige uitgaven aan dingen zoals koffie op weg naar het werk, een drankje na het eten, enz. zijn zaken die je dagelijkse uitgaven echt omhoog duwen en waarop je het meeste kunt besparen.

2. Beperk je dagelijkse kosten

Je zult elke dag meer uitgeven dan je denkt aan dingen zoals koffie. Koop je elke dag een koffie van € 5 op weg naar het werk, dan wordt dat al snel meer dan € 1000 per jaar. Koop liever een herbruikbare bamboebeker zodat je koffie kunt meenemen van thuis. Als je meer koffie wilt in de loop van de dag, neem dan een thermosfles mee. Bespaar nog meer door ook andere dranken en eten mee te nemen van thuis.

3. Bepaal een grens waar je elke dag onder wilt blijven

Door je elke dag aan een realistisch budget te houden, creëer je de discipline om je regels te volgen. Wees strikt voor jezelf en gebruik een budgetteerapp om elke dag binnen je budget te blijven. Daily Budgeting, Moneyboard en Buddy hebben een hoge score in de App Store.

Je moet natuurlijk ook slim omgaan met het geld dat je spaart, dus het is belangrijk dat je de juiste spaarrekening vindt.