Geografische spreiding van de groep Santander

De evenwichtige geografische diversificatie van Santander is essentieel geweest om in de loop van de jaren een stabiele en voorspelbare groei te genereren. Santander is actief in 10 landen  met een belangrijk maarktaandeel: Spanje, Duitsland, Polen, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Mexico, Chili, Argentinië en de Verenigde Staten.

Daarnaast heeft het consumentenkredietactiviteiten in andere Europese landen, zoals België en Nederland. De groep is ook actief in China via wholesalebankieren en consumentenkrediet.

Afbeelding
Geografische spreiding Groep Santander

Ook in 2020 maakte onze geografische en commerciële diversificatie ons sterker

De kwaliteit van de resultaten van de groep in 2020 werd opnieuw ondersteund door de geografische en commerciële diversificatie van de bank, wat de veerkracht van de bank aantoont in een jaar dat werd gekenmerkt door de covid-19 pandemie. 

De Europese vestigingen droegen 37% bij aan de onderliggende winst van de groep in 2020, Zuid-Amerika 42% en Noord-Amerika 21%. De wereldwijde activiteiten van de groep, Santander Corporate & Investment Banking (Santander CIB) en Wealth Management & Insurance lieten sterke prestaties zien. 

Afbeelding
Prestaties wereldwijd

Jaarlijkse variaties veranderen in constante euro's.

Werelwijde bedrijven inbegrepen in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Digital Consumer Bank opgenomen in de perimeter van Europa.

1) Onderliggende winstbijdrage is exclusief Corporate Center (€ -1.844 miljoen) en Santander Global Platform. Het gewicht van Zuid-Amerika omvat de regio Uruguay en de Andes (€ 203 miljoen).

(2) Proforma.