Laat uw spaargeld niet ondersneeuwen

Uw spaar- en zichtrekeningen bij dezelfde bank, makkelijk, toch? Maar is het ook de juiste keuze? Bent u zeker dat uw spaargeld bij uw gewone bank niet ondergeneeuwd raakt?

Bij Santander Consumer Bank maken we van uw spaargeld onze prioriteit. Zo bent u zeker dat uw spaargeld de rente krijgt die het verdient.

sneeuwbol met spaargeld

Kies een bank die zorg draagt voor uw spaargeld

Elke bank is anders en heeft een ander doel. De ene bank helpt zijn klanten beleggen met een handige app, de andere biedt persoonlijk aantrekkelijke hypothecaire tarieven aan. Wie van zijn spaargeld een prioriteit wil maken, klopt dus best aan bij een bank die focust op een mooi rendement voor uw spaargeld.

De voordelen van een spaarbank

Door te sparen bij een online spaarbank, bent u zeker dat u spaart tegen betere voorwaarden dan bij uw gewone bank. Maar dat is niet het enige voordeel dat wij onze klanten bieden. We zetten de andere redenen graag op een rijtje.

kluis in sneeuwbol

Reden 1: u spaart veilig

Uw spaargeld is tot 100.000 euro per persoon beschermd door het depositogarantiestelsel. Net zo veilig als bij een gewone bank dus.

spaarvarken in sneeuwbol

Reden 2: u spaart rendabel

Santander Consumer Bank biedt u niet alleen interessante spaarvoorwaarden. Onze rekeningen zijn helemaal gratis en fiscaal voordelig.

computer in sneeuwbol

Reden 3: u spaart efficiënt

Door uw spaargeld op een aparte rekening bij een andere bank te zetten, bent u minder geneigd om het op te nemen en bereikt u sneller uw spaardoel.

sneeuwbol met auto

Reden 4: u spaart flexibel

Sparen voor een huis in de toekomst of een resi volgende zomer? Bij Santander Consumer Bank opent u voor elk spaardoel makkelijk en snel een aparte spaarrekening.

 

 

Onze spaarrekeningen

Spaart u voor de korte of de lange termijn?
Ontdek de spaarrekening die het beste bij u past!

 

Bijkomende informatie over de spaarrekeningen van Santander Consumer Bank

Fiscaal voordelig: de spaarrekeningen van Santander Consumer Bank zijn gereglementeerde online spaarrekeningen met onbeperkte looptijd, waarbij u geen roerende voorheffing hoeft te betalen tot 980 euro ontvangen interesten. Voor gehuwden en samenwonenden bedraagt de vrijstelling 1.960 euro. Op het deel interesten boven het vrijgestelde bedrag betaalt u een roerende voorheffing van 15%.

Belgisch recht: het Belgisch recht is van toepassing op de spaarrekeningen van Santander Consumer Bank.

Kosteloos: alle spaarrekeningen van Santander Consumer Bank zijn volledig gratis. U betaalt geen kosten om een spaarrekening te openen of om documenten op te vragen.

Rentes op jaarbasis: de rentes van onze spaarrekeningen zijn uitgedrukt op jaarbasis. Wijzigingen aan de rentes van onze spaarrekeningen zijn mogelijk, maar worden u tijdig via e-mail meegedeeld. De huidige rentetarieven zijn steeds te vinden op onze website. Wenst u meer toelichting over basisrente en getrouwheidspremie? Dan kan u hier terecht.

Risico: Santander Consumer Bank is een Belgisch bijkantoor van Santander Consumer Finance (Spaans recht). Uw spaargeld is tot 100.000 euro per spaarder beschermd door de Spaanse depositogarantie. Spaargeld boven een bedrag van 100.000 euro is niet volledig beschermd. In geval van (dreigend) faillissement kan spaargeld boven 100.000 euro mogelijk geheel of gedeeltelijk verloren gaan of worden omgezet in aandelen (bail-in). Meer informatie over het depositogarantiestelsel vindt u hier

Tweerichtingscommunicatie: uw feedback en tevredenheid zijn belangrijk voor ons. Bij vragen kan u terecht op onze 'meest gestelde vragen'-pagina. Eventuele klachten kunnen worden gericht aan klachten@santanderconsumerbank.be. Vind hier alle informatie terug. 

Essentiële spaardersinformatie: gelieve de essentiële spaardersinformatie van de Vision en Vision Plus spaarrekening te lezen voordat u een spaarrekening opent.