Afbeelding
Een groep mensen bekijkt samen een groot papier op tafel

Niet 1, maar 2 Euromoney-awards voor Santander

Santander Consumer Bank
23/09/2021
3 minuten

Naar jaarlijkse gewoonte reikt het magazine Euromoney ook dit jaar weer de ‘Awards for Excellence’ voor de banksector uit. Santander valt dit jaar tweemaal in de prijzen. De bank krijgt de award voor ‘Best Bank for Diversity and Inclusion’ en ‘Best Bank for SMEs’.

Het magazine Euromoney bestaat al 50 jaar en wordt internationaal beschouwd als het meest toonaangevende blad in de financiële sector. Euromoney reikt sinds 1992 jaarlijks de ‘Awards for Excellence’ uit. Deze bekroningen worden wereldwijd gezien als de benchmark voor de hele bancaire sector.  

Award voor diversiteit en inclusie

Voor het eerst wordt de award voor ‘Best Bank for Diversity and Inclusion’ aan Santander uitgereikt. Euromoney bekroont Santander omdat er in het voorbije jaar tal van initiatieven voor meer diversiteit en inclusie gelanceerd werden. Zo startte Santander met microfinanciering om mensen met een laag inkomen de kans te geven om een kleine onderneming op te zetten. Ook binnen de bank zelf werden er op het vlak van diversiteit en inclusie grote stappen gezet. Zo zullen er volgend jaar in het bestuur tussen de 40 en 60 procent vrouwen zetelen.

Beste bank ter wereld voor kmo’s

Santander gaat ook voor de derde keer in 5 jaar tijd aan de haal met de trofee van ‘Best Bank for SMEs’. Euromoney geeft aan dat de impact van COVID-19 een belangrijke rol speelde bij het toekennen van deze trofee. Sinds het begin van de crisis heeft Santander meer dan 6 miljoen klanten geholpen om het hoofd boven water te houden, door extra leningen uit te schrijven of uitstel van betaling te geven. Daarnaast roemt Euromoney Santander voor het wereldwijd verbeteren en uitbreiden van een aantal producten en diensten specifiek voor kmo’s. In België zijn de kmo-diensten van Santander voorlopig nog niet beschikbaar.

Verder bouwen aan de toekomst

Het spreekt voor zich dat de hele Santander-groep dankbaar is voor deze bekroning. Ana Botin, voorzitter van Santander-groep, zegt hierover: “Het is een heel uitdagend jaar geweest en onze teams hebben enorm hard gewerkt. De awards zijn het bewijs van hun inspanningen. We willen als bank onze verantwoordelijkheid blijven nemen en doorgroeien naar een diverse en inclusieve organisatie. We hebben nog veel werk voor de boeg, maar zijn ontzettend dankbaar dat Euromoney onze inspanningen nu al erkent.”

Ook bij website TopCompare viel Santander Consumer Bank in de prijzen. Lees er alles over in ons blogartikel.