E-book Veilig online bankieren

 

E-book

Tips en tricks voor veilig online bankieren

Online aankopen doen, bankzaken regelen ... Het verloopt allemaal snel en eenvoudig. We moeten er wel met z'n allen opletten dat onze gegevens niet in de foute handen vallen. Wat doen wij om onze spaarbank te beschermen tegen aanvallen van buitenaf? Wat kan u zelf doen om online bankieren veilig te houden? We vatten het allemaal samen in onze handige e-book.

Zo houdt u het veilig: enkele tips

in ons e-book geven we u tal van tips om veilig online te surfen. Hier vindt u alvast
drie punten die u best niet uit het oog verliest.

Tip 1

 

Tip 1

Tikfout, vreemd adres ... Mails die niet koosjer lijken, delete u best meteen.

Tip 2

 

Tip 2

Wachtwoorden deelt u nooit, maar let ook op dat uw foto's geen info prijsgeven.

Tip 3

 

Tip 3

Cybercriminelen proberen steeds vaker om via berichten gegevens te ontfutselen. Blijf ook hier alert!

Blog_Teaser_1

Beveilig uw wifinetwerk thuis

Online bankieren is veilig, maar u moet er wel op letten dat u de website van uw bank op een veilige manier bezoekt. Daarom is het belangrijk dat de toestellen die u voor online bankieren gebruikt via een betrouwbaar netwerk met internet verbonden zijn. We geven u enkele tips om uw wifinetwerk thuis te beveiligen, zodat u zorgeloos via uw computer, tablet of telefoon kunt bankieren.

Blog_Teaser_2

Zo vermijdt u onlinefraude

De financiële toezichthouder FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) waarschuwt voor cybercriminelen die zich voordoen als een bekende bank en u spaaroplossingen met een aanlokkelijk hoog rendement voorstellen. Achter die aanbiedingen gaan oplichters schuil die uit zijn op diefstal. Enkele handvatten om onlinefraude te vermijden.

Blog_Teaser_3

Veilig online shoppen op koopjessites

Op websites en apps voor tweedehandsspullen kunt u heel wat koopjes op de kop tikken. Of zaken verkopen die u niet meer gebruikt. Maar naast de vele goedbedoelende mensen op deze platforms, zijn er ook oplichters actief. Let op dat u zich niet in de luren laat leggen! Wij geven u enkele handige tips om oplichting op tweedehandssites te voorkomen.